Project 403

The Con Club 

The former Altrincham Conservative Working Mens Club is located on the southern side of Greenwood Street in Altrincham town centre opposite the Altrincham Market. The site is within the Old Marketplace Area.

The brief was to prepare a design for the internal fit out of the building to create a family friendly restaurant and bar incorporating a microbrewery and alfresco dining to the street front and roof terrace to the rear. Any external modifications were to respect the heritage of the building and its setting. The finished building subtly modifies the existing elevation to create an active and animated street frontage by retaining as much of the existing fabric as practically possible. The opened up fa├žade allows improved views in and out to facilitate alfresco covered street dining with a vibrant and animated engagement with the street.

In collaboration with the interior designer Tony Abberley, the approach has been to work with the existing fabric and spaces, with internal walls stripped back to the existing brickwork and lime washed. The existing fabric is largely retained and refurbished throughout with internal additions designed as industrial insertions within the existing spaces.

Client: Private
Location: Altrincham, Cheshire, UK
Status: Complete

arb P3  riba   Instagram P3  Project 3 Architects on homify   P3-Brand-Colours