Project 349

House 349

Remodelling of a large Victorian villa set in the Devisdale Conservation Area of Altrincham. Previously a nursing home, its current owners are gradually restoring the property to a single family dwelling. The internal arrangement of the existing house is not ideal for modern family living. Although the principal rooms are large, smaller spaces interrupt the flow of the ground floor.

The design strips away incongruous 1960's and 70's additions, remodels the interior spaces and adds a contemporary extension creating a free flowing family orientated space housing kitchen, dining and family rooms. A split level defines the dining space whilst maintaining an open plan form. Visual and physical connectivity with the garden is enhanced and sunlight penetration optimised.

Manchester Society of Architects award winner 2017.

Client: Private
Location: Altrincham, Manchester
Status: Complete 2016

arb P3  riba   Instagram P3  Project 3 Architects on homify   P3-Brand-Colours